tworrenchivou

Dajkon šargarepa salata

tworrenchivou | 07 Јануар, 2019 11:02

Razna jela - 4.strana





❤️ Click here: Dajkon šargarepa salata




Organsko voće i povrće je najsigurnija hrana koja je dostupna danas na tržištu. Dobro je ribu jesti leti kuvanu a zimi prženu zbog harmonizacije energija. Upravo, Vaše pitanje se odnosi na ekstremno jin namirnice voće.


Dajkon šargarepa salata

Za povremenu upotrebu Izbegavati Beli luk, Sirće jabukovo, vinsko itd , Trave. To ostavljam vama, jer zavisi od vašeg znanja i interesovanja. Potrebni sastojci : 2 patlidžana oko 250 gr sremskog sira ili ABC namaz pršuta 2 crvene paprike matovilac hladno ceđeno maslinovo ulje Priprema : Patlidžan optai, iseći mu oba kraja i iseći ga po dužini.


Dajkon šargarepa salata

Došao je i poslednji dan primene AIP dijete. Izbegavati RIBE Za redovnu upotrebu Za povremenu upotrebu Šaran, Crveni grgeč, Haringa, Pastrmka, Ostrige. Sjajni su i kad su hladni. Potrebni sastojci : 200 g špargli 6 režnjeva tanko sečene slanine so morska po ukusu biber krupno mleveni malo masti Priprema ; Špargle operite i odsecite im donji drvenasti deo. Kockicu piletine provući kroz štapić od ruzmarina , te ređati 4 kocke od piletine, pa polovina koluta paradajza i tako do kraja štapića. Glavicu kupusa malo oprati , te odvajati listove. Čak i na slobodnom prostoru organski uzgojene kokoši nesilice suočavaju se s bolestima i parazitima — a onda su zaklane za jeftino meso čim njihova produktivnost padne ispod razine koja je prihvatljiva za industriju jaja. Dobar je za debelo crevo i pomaže u slučajevima zatvora konstipacije. Sve zajedno promešati , dodati ulje, limunov sok, so i biber,te dodati konzervu tunjevine preko salate. I naši povrtari je gaje te se može pronaci i na našim tezgama.

Razna jela - 4.strana - Zaista sam uživala, i rado ću ponoviti.


Dajkon šargarepa salata

I naši povrtlari je gaje te se može pronaći i na našim tezgama. Dajkon ima dugačak bijeli mada može da bude i crn i krem zadebljali korijen sa svjetlo zelenom pigmentacijom, a može da naraste od 12 do trideset centimetara, pa i više, dok mu je prečnik od četiri do šest centimetara, s pojedinim primjercima koji dostižu i prečnik fudbalske lopte. Težina pojedinih primjeraka dostiže i 40 kilograma! Ipak, preporučuje se da se izvade iz zemlje prije no što postanu tako gigantskog rasta. Treba birati čvrste i nenaborane primjerke, koji djeluju teško i imaju svježe lišće pošto se i ono koristi i smjestiti ih u plastičnu kesu. U frižideru mogu da se čuvaju oko nedjelju dana. Pored toga, sadrži i aktivne enzime koji potpomažu varenje, posebno škrobne hrane, pektin i celulozu, kalijum i kalcijum. Bogat je glikozidima i specifičnim materijama sa fitoncidnim i baktericidnim djelovanjem, pa je i ljekovit. Također, koristan je dijabetičarima i može da rastvori određenu vrstu kamenja u žući, kao i rotkva i hren. Pošto ne apsorbuje teške metale, može da se gaji i na zagađenom zemljištu. Mlado lišće dajkona takođe je bogato C vitaminom, beta-karotinom provitaminom A , kalcijumom, ali i željezom. Japanska rotkva se jede sirova u salatama, isjeckana kao garnirung, ili termički obrađena na razne načine, poput brzog prženja na vrlo malo masnoće a veoma visokoj temperaturi po mogućnosti, u kineskoj posudi vok , kada bude vrlo hrskava. Može i da se peče na roštilju, u rerni, prži ili kuha, kao varivo ili u čorbi, a može i da se ukiseli ili usoli. U svakom slučaju, potrebno je da se prethodno očisti kao šargarepa. Inače, u Kini i Japanu postoji gotovo kult ovog povrća, koje se ostavlja i kao zimnica, a kao kultivisana biljka bilo je poznato još oko 2780. Iako porijeklo gajenih rotkvi, pa i ove vrste, nije jasno, pretpostavlja se da su nastale uzgajanjem divljih vrsta, najprije u istočno mediteranskom basenu. Od petog vijeka prije nove ere gajile su se u Kini, a od sedmog vijeka naše ere i u Japanu. Najprije su kultivisane crne. U Evropi su se prve dugačke bijele rotkve pojavile krajem 16.


Salata od sargarepe sa curetinom
Matork Kumbor crna gora plaze Saša i Nevena Joksimović: Krize u braku su poželjne, one ga očiste i učine zdravijim
 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb